Publicat lo

Joan Roqueta-Larzac

Jean Rouquette, nascut en 1938 a Seta (Erau) a pres en 1962 lo nom de Joan Larzac en literatura.

Sa bibliografia poetica :
Sola Deitas, Tolosa, 1963
Contristòria, Tolosa, 1967
L’estrangièr del dedins, Ardoana, 1968
Breiz Atao, Tolosa, 1969
Refus d’entarrar, Ardoana, 1970
La boca a la paraula, Tolosa, 1973
Larzac per Larzac, Ardoana, 1976
Òbra poëtica, Tolosa, 1986
Dotze taulas per Nòstra Dòna, Montpelhièr, 1990
Ai tres òmes a taula, a miègjorn , Tolosa, 2007

Revira en occitan lengadocian la Bíblia, primièra traduccion completa virada de l’ebrèu e del grèc, lengas originalas dels tèxtes.
Sa traduccion de l’Ancian Testament es estada publicada en 2013 per las edicions Letras d’òc. Es ara seguida pel segond volume, lo Novèl Testament, publicat en 2016.


Ròtles : Escrivans e Traductors.