Publicat lo

Una mina de mots e d’expressions

Le Trésor des mots, dictionnaire occitan-français

Amb l’abonde de son vocabulari, la bèla culhida de locucions occitanas, de torns populars, d’expressions presas al viu, de provèrbis e de dires, aquel diccionari occitan-francés pòrta plan son nom de Tresaur dels mots.
Frucha d’una quista menada al long de desenats d’annadas, Adrieu Lagarda l’a volgut miralh fidèl de la paraula d’Òc.
Serà un espleit mannat per totes los que vòlon aprigondir lor coneissença de l’occitan, plan al delà del terrador audenc de Rivèl. Tota la varietat, la fòrça e lo chuc d’una lenga i se manifèstan, a posita de totes los legeires.

Andrieu Lagarda a vodada tota sa vida a l’estudi e a l’ensenhament de la lenga occitana, amb fe e perseverança.
Es l’autor d’una òbra occitana abondosa e de granda qualitat : obratges de lexicografia, cronicas, contes pels mainatges, escrits autobiografics, recuèlhs de provèrbis, de devinalhas, de noms de luòcs e de personas, traduccions, collector e editor d’un dels pus polits recuèlhs de contes populars occitans.

Publicat lo

Encontres e animacions

Dissabte 13/01/24, 15h, Sent Guironç (09) – Presentacion per S. Carles deu son libe, Istòria d’un sauvatjòt Maison de la Citoyenneté. Organizacion Cercle occitan deth Coserans

Dissabte 27/01/24, 14h 30, La Caunha (31) – Taulèr de libes de Letras d’òc a la Dictada occitana. Organizacion Cercle occitan de Carbona

Divés 9/02/24, 18h30, Lesinhan de las Corbièras (11) – Prsentacion per C. Lagarde du Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc  Espaci Gibert.