Arcuelh

Planvienguts suu noste site.

Possibilitat de comandar en linha los nostes obratges (pagament sus un site bancari professionau segur).
Se volètz recéber la nosta letra d’informacions, inscripcion obligatòria.


 

Nautats

 • Encontres e salons

  20 au 22 de mai de 2022 taulèr de las nostas edicions a la Comédie du Livre de Montpelhièr, taulèr deus editors de la Region.

  Divés 3 de junh de 2022, 17 h Tarba (65), Plaça de la Mairia  Animacions e taulèr de libes de Letras d’òc au parat deu passatge de la corruda La Passem.

  Dissabte 4 de junh de 2022, au vrèspe Aulooron Senta Maria (64) Animacions e taulèr de libes de Letras d’òc au parat deu passatge de la corruda La Passem.

  Dimenge 5 de junh de 2022, 11 h – 16 h, Pau, Plaça Reiau Animacions e taulèr de libes de Letras d’òc au parat deu passatge de la corruda La Passem.

  Divés 10 de junh de 2022, Foish (09) Presentacion deu Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc.  Organizacion : IEO Arièja.

  Dissabte 11 de junh de 2022,  Carbona (31) Presentacion deu Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc.  Organizacion : Cercle occitan de Carbonne.

  Dimèrcs 15 de junh de 2022,  Tolosa Presentacion de las publicacions recentas de Letras d’òc. Libreria Occitania, car. deu Taur.

  Divés 17 de junh de 2022, Vilafranca de Roèrgue (12) Presentacion deu Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc.  Organizacion : IEO del Vilafrancat.

  18 e 19 de junh de 2022, Albi, taulèr de Letras d’òc au salon Terralire d’Albi, sala de Pratgaussals

  Dissabte 25 de junh de 2022, Abadia de L’Escaladieu (65) Hèsta de la lenga

  21 au 23 de julhet de 2022 taulèr de las nostas edicions a l’Estivada de Rodés (12)

   

   

   

   

   

 • Parucion novèla

  Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc

  Òbra d’Andrieu Lagarda editada per Cristian Lagarda, libre fresc espelit en mes de mai de 2022

   

   

   

   


   

 • Molière en occitan

  Mossur de la Cochonaille d’Ives Roqueta

  En escriguent Mossur de la Cochonaille, adaptacion e travestiment de Monsieur de Pourceaugnac de Molière, Ives Roqueta a sabut gardar tot lo vam comic de l’original. Mas a capvirat l’òrdre de las lengas e dels lengatges : aicí es l’occitan qu’a lo govèrn.
  La sal de la farsejada joiosa e descabestrada, la critica sociala dels pesolhs revenguts e de totes los que se’n creson, las femnas que se sabon jogar dels mascles orgulhoses, Ives Roqueta o a tot gardat amb gaubi e finessa.
  Mossur de la Cochonaille, un plaser saborós !

  Lo manuscrit d’Ives Roqueta èra demorat inedit fins ara.

   

   


Joens legedors